top of page

Arhitektura

Projekat individualnog stambenog projekta u banjaluci izradio „VMN Studio“ doo iz Banja Luke.

Na čelu sa projektantom Nikica Mandić, dipl.inž.arh. – odgovorni projektant i nadzor.

Enterijer individualnog stambenog projekta u Banja Luci izradila Valentina Savić Mandić,

dipl.inž.arh. – dizajner enterijera.

 

O Objektu:

Objekat je koncipiran kao moderan porodični objekat sa sadržajima koji zadovoljavaju sve potrebe savremene porodice.

Funkcionalno rješenje je takvo da svaka prostorija pruža potpunu iskorištenost prostora uz obezbjeđenje maksimalnog komfora. Kuća je svojim vitalnim dijelovima, dnevnom sobom i spavaćim sobama orjentisana na prirodu i okruženje što je postignuto povećanom spratnom visinom i velikim prozorskim otvorima u prostorijama, odnosno terasom u prizemlju i balkonima povećanih dimenzija u odnosu na uobičajene standarde, na spratu kuće.

 

Kuća ima, integrisanu u gabarite i poluotvorenu garažu dimenzija 6x3 metra, povećane visine, koja obezbjeđuje komforno parkiranje za sve vrste putničkih vozila.

 

Vanjski izgled i materijalizacija kuće je u skladu sa savremenim trendovima u arhitekturi u pogledu odnosa masa, ravne krovne površine, odnosa svjetlosti i sjenke, ambijentalnog osvjetljenja, odabira materijala, boja i drugog što je čini atraktivnom kako danas tako i u budućnosti.

 

Poseban akcenat je dat na upotrebu najboljih i najkvalitetnijih materijala svjestki poznatih brendova u građevinarstvu, kako bi se obezbjedio i kvalitet uz atraktivan arhitektonski izgled i funkcionalno rješenje samog objekta.

Izjava: VMN Studio, 19.03.2023

 

VM
bottom of page